Герметизация межпанельных швов

Герметизація міжпанельних швів у місті Вінниця

Герметизація міжпанельних швів

Існують певні технології усунення проблем, пов’язаних з порушенням герметизації стиків панелей будівель і промерзанням швів на стику панелей. Фахівці інститутів герметизації розробили технологію ремонту теплоізоляції на стиках панелей і відновлення герметизації міжпанельних швів «Теплий шов», яка вже довела свою ефективність при використанні в Новосибірську та в багатьох інших містах.

Герметизація міжпанельних швів  у місті Вінниця
Герметизація міжпанельних швів у місті Вінниця

Використання технології «Теплий шов»

Використання технології «Теплий шов» передбачає обов’язкове застосування матеріалів: герметик Полімерфлекс, повітрозахисний матеріал Вілатерм і полімерна мастика. Основні етапи робіт з ремонту міжплитних стиків:

  1. Попередня підготовка стиків.
  2. Відновлення поверхні на стиках.
  3. Установлення додаткових ізоляційних компонентів.
  4. Теплоізоляція і герметизація стиків.

Підготовчі роботи

Під час підготовчих робіт стики між панелями очищають від бруду та від старої фарби, розшивають тріщини в заглибленнях і видаляють старий герметик. Роботи по очищенню стика виконують вручну, використовуючи топір, молоток, залізну щітку, перфоратор. Перед герметизацією стиків необхідно, щоб поверхня країв стика була сухою.

Процес теплоізоляції і герметизації

Процес теплоізоляції і герметизації зовнішніх стиків у житлових будинках за технологією «Теплий шов» виконується за допомогою ущільнювальних прокладок Вілатерм.

Методи герметизації

Існує кілька варіантів виконання зовнішніх ремонтно-відновлювальних робіт по герметизації стиків стін (плит, панелей), залежно від характеру порушення шва: герметизація відкритих стиків із подальшим їх «закриттям»; герметизація з заповненням тверднучою мастикою; поверхнева герметизація.

Післямонтажні роботи

Після попередньої підготовки, у стик встановлюють ущільнювальні прокладки Вілатерм на всю довжину ремонтованого стика. Так як вони є еластичними, то їх необхідно спочатку обжати на 25-50% поперечного перерізу прокладки.

Завершення робіт

Після установки теплоізоляції необхідно заповнити стик піногерметиком. Це робиться з зовнішньої сторони плити, використовуючи аерозольний балон і спеціальні насадки. Якщо стик широкий, то можливо, потрібно пройти кілька разів. Всі ремонтно-будівельні роботи повинні проводитися в умовах не холодніше 15 градусів за Цельсієм і не тепліше 35 градусів.

Захист шва

Після цього шов покривають однокомпонентною акрилатною мастикою “Тенапласт”, яка служить як додатковий засіб герметизації, так і закриває піногерметик від руйнівного впливу сонячних променів. Раніше замість мастики використовувався розчин на цементній основі, однак він не має достатньої еластичності і з часом вицвітає при сезонній зміні ширини шва. Це призводило до того, що шов залишався відкритим, особливо на нових будівлях. Також розчин не дає додаткового герметизуючого ефекту.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]